Січень 31, 2017 - Admin
Урок-презентація «Національна кухня Японії. Чайна церемонія в Японії»
Дивовижна і неоднозначна країна Японія. Географічне розташування групи островів і відокремленість від усього іншого світу створили особливу культуру всередині країни, традиції, які не змінюються тисячоліттями. В тому числі це стосується національної японської кухні.
Згідно з планом проведення заходів, присвячених Року Японії в Україні для учнів 6-7-х класів нашого закладу вчитель соціально-побутового орієнтування Аршиннікова Г.В. підготувала та провела урок-презентацію «Національна кухня Японії. Чайна церемонія в Японії». Під час уроку учні познайомилися з найбільш поширеним і відомим на весь світ національним блюдом Японії – суші. Вчитель відзначила, що японська кухня представляє інтерес не тільки завдяки своїм незвичайним страв, але також із-за самої суті процесу їх споживання. У цій країні, як ні в якій іншій, дотримуються звичаї і традиції до, під час і після трапези. Прийом їжі є справжнім ритуалом, за яким цікаво спостерігати і взяти в ньому участь. Також учні дізналися про чайну церемонію в Японії, що японське чаювання — це не просто традиція, це цілий ритуал, який люди осягають багато років у спеціальних школах. Сенс японського чаювання полягає, головним чином, не в дегустації напою — це більше схоже на медитацію і спробу віднайти гармонію не лише у собі, а й з іншими людьми.
Отже, на прикладі японських традицій діти прийшли до висновку, що багато чому люди з різних культур могли б повчитися одне в одного – якщо тільки матимуть бажання зрозуміти одне одного.